Gezonde schoolmaaltijden met bijdrage van de overheid

Met financiële steun van het Ministerie van OCW, het Rode Kruis en het Jeugdeducatiefonds krijgen al 220.000 leerlingen een gezonde maaltijd op school. Het programma moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen in Nederland met een gevulde maag in de klas zitten, zodat ze vol energie de lessen kunnen volgen. Moekes Maaltijd helpt graag mee om ook de leerlingen op jouw school een gezonde maaltijd te geven.

Gezonde maaltijden op school, hoe werkt dat?

Het Programma Schoolmaaltijden richt zich op basisscholen en middelbare scholen waarvan minstens 30 procent van de leerlingen uit een gezin komt met een laag inkomen. De ministeries van OCW, SZW en VWS stellen voor 2024 een bedrag van Euro 165 miljoen beschikbaar om leerlingen onder schooltijd eten aan te kunnen bieden.

Moeke helpt je organiseren

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van schoolmaaltijden. Gelukkig heeft Moekes Maaltijd er veel ervaring mee en die stellen we in de voorbereiding graag beschikbaar.

Moeke kookt dagelijks heerlijke, verse en gezonde maaltijden voor kinderen

Al duizenden kinderen in heel Nederland genieten elke schooldag van de heerlijke gezonde maaltijden van Moekes Maaltijd. Wij koken ze dagelijks speciaal voor school en kinderopvang met echt verse ingrediënten en we bezorgen ze tot in de school met onze eigen bezorgers.

Wat kosten die 'gratis' maaltijden?

Scholen kunnen zelf kiezen hoe ze het Programma Schoolmaatlijden invullen. Per kind is er een subsidie beschikbaar van 9 euro per week. De kosten van Moekes Maaltijd zijn afhankelijk van de keuze uit het assortiment maaltijden en het aantal leveringen per week. Daarom kunnen we niet vooraf zeggen of dit bedrag alle kosten dekt.

Nieuws, tips, recepten en nog veel meer, Iedere 3 maanden met moekes gratis nieuwsbrief.

Samen maken we een plan

Samen brengen we de wensen van je school in kaart en maken we een ‘keuzemenu’. Als je deelname aan het Programma Schoolmaaltijden is goedgekeurd kunnen we aan de slag. We bepalen samen wat je school precies nodig heeft, geven je een uitgebreid inzicht in onze diensten en eventuele kosten en maken afspraken over levering en voorwaarden.

Starten wanneer het uitkomt

Nadat we afspraken hebben gemaakt kunnen we een startdatum bepalen, we kunnen op ieder moment in het schooljaar beginnen. We helpen je ook bijvoorbeeld met wettelijke richtlijnen, interne communicatie, training van medewerkers of voorlichting aan ouders.

Ben je al deelnemer aan het Programma Schoolmaaltijden?

Is je school al deelnemer aan het Programma Schoolmaaltijden, maar wil je het anders organiseren? Ontdek wat Moekes Maaltijd kan bieden op het gebied van warme maaltijden, levering, organisatie, voorlichting, training en ontzorging. We helpen je graag verder.

Probeer Moeke gratis en vrijblijvend uit!

Neem vrijblijvend contact met ons op, of bestel een gratis Moekes Maaltijd Proefbox voor je school.

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!