Aanleren is heel veel makkelijker dan afleren en ook nog eens heel veel leuker. Kinderen leren van nature. Er is daarom geen betere tijd om beter en gezonder te leren eten dan in de kindertijd. Het is onze ambitie zoveel mogelijk kinderen te leren gezond te eten. 

Een warme lunch

In heel veel landen is een gezamenlijke warme lunch op school en kinderopvang de gewoonste zaak van de wereld. In Nederland wil het vooral op school nog steeds niet aarden. Te ingewikkeld, te duur, geen taak van de overheid. Maar stel je bijvoorbeeld eens voor dat kinderen op de basisschool 8 jaar lang gezond en gezamenlijk eten!

Al het geld dat nu vergeefs wordt opgebrand aan het afleren van slechte eetgewoonten kan ook worden geïnvesteerd in het helpen opvoeden van een gezondere generatie. Stimulerend en socialiserend in plaats van belerend en vermanend. Het geeft gegarandeerd een beter resultaat!

‘Eet niet te veel, eet écht eten en vooral plantaardig en eet niet wat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen’

– Michael Pollan

Zoals zo vaak begint het toevallig...

In 2012. Door de drukte van een jong gezin en fulltimebanen bleef er te vaak te weinig tijd over om ’s avonds die verse, gezonde maaltijd te bereiden, laat staan in alle rust met elkaar te eten. Met onze Fin en Noor op de kinderopvang ontstond het plan om verse, lekkere kant-en-klare avondmaaltijden voor thuis via de kinderopvang te distribueren. We waren nog aan het ontdekken hoe dat moest toen de vraag werd gesteld of we ook warme lunches van goede kwaliteit op de kinderopvang zouden kunnen verzorgen. En zo verzeilden we pardoes in de baby- en peutervoeding.

En nu smullen duizenden baby’s, peuters en kleuters iedere lunch van een verse, warme maaltijd van Moeke. Gezonde voeding voor kinderen blijkt onze bestemming te zijn!