Eten is een kwestie van gezond verstand

Goed eten is helemaal niet ingewikkeld, het is een kwestie van gezond verstand. Veel afwisseling in maaltijden met verse groenten, peulvruchten, volkoren producten. Kleine beetjes vlees of vis die dan ook van betere kwaliteit kunnen zijn. Normale porties, goede vetten, weinig zout en geen suiker. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen, de rest is versiering. 

ALLERGIEEN & INTOLERANTIES

Geen enkele maaltijd bevat suiker. We gebruiken onder de 12 maanden nooit zout en daarboven niet meer dan is toegestaan. We koken nooit met pinda’s, noten en varkensvlees.

Op verzoek kookt Moeke zowel gluten-, als koemelk- en lactosevrije maaltijden. Tevens is er altijd een vegetarische of zelfs een veganistische variant mogelijk.  Zo zorgen we ervoor dat elk kind mee kan eten.

Als er nog andere speciale wensen zijn, kunnen we meestal snel schakelen, omdat we alles zelf ontwikkelen en koken.

Vanzelfsprekend koken wij onze maaltijden volledig volgens de HACCP-richtlijnen en de wettelijke verordeningen en richtlijnen voor kindervoeding. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) komt ons daarop jaarlijks onaangekondigd controleren. Bovendien beoordeelt een onafhankelijk bureau vier keer per jaar onze processen en gaan onze maaltijden met grote regelmaat naar een gespecialiseerd voedsellaboratorium. 

Gezonde tussendoortjes

Samen met onze klanten hebben we een assortiment voor de gehele dag samengesteld. Deze producten worden in combinatie met de maaltijden besteld en geleverd.

  • Fruit of rauwkost
  • Een lekker bordje yoghurt voor in de middag
  • Lijnzaad, havervlokken & gedroogd fruit om voedingswaarde aan de yoghurt toe te voegen of gewoon om er een feestje van te maken.
  • Volkoren crackers, rijst- spelt & maiswafels voor een verantwoord tussendoortje.
  • Beleg zoals jam (zonder suiker), échte appelstroop, notenpasta & honing.
  • Kruidenthee en 100% natuurlijke sappen.

Moeke To Go

Moeke levert ook kant-en-klare avondmaaltijden voor ouders & personeel, aan het einde van de dag mee te nemen van de opvanglocatie.

Ook onze kindermaaltijden zijn voor thuis te bestellen. Aan deze service zijn voor een organisatie geen extra kosten verbonden.

Probeer Moeke gratis en vrijblijvend uit!

Ben je een kinderopvangorganisatie of school? Probeer ons dan gratis en vrijblijvend uit.