Een rondje langs de bordjes

Moeke kookt dagelijks vers voor kinderen vanaf 4 maanden. In kleine stapjes bouwen we een eenvoudige puree uit tot een volwaardige maaltijd die ook volwassenen niet versmaden. Een kleine tour langs de bordjes…

Fijne puree gemaakt van een enkele milde groente zoals zoete aardappel of courgette.

Fijne puree gemaakt van een combinatie van groenten zoals pompoen met wortel, soms aangevuld met een aardappeltje of witte rijst.

Grof gepureerde groenten met peulvruchten, volkoren granen, verse kruiden en soms kip, rundvlees of vis.

Een ongepureerde maaltijd met ingrediënten gelijk aan de 9 mnd+ aangevuld met bijvoorbeeld peulvruchten, ei, specerijen, kool, knoflook en ui. Denk aan een bloemkoolcurry met omelet en zilvervliesrijst.

Een maaltijd met dezelfde gezonde ingrediënten als van de 12 mnd+ maar dan grover van structuur en hoger op smaak. Zoals een pasta met gehaktballen en een kruidige tomatensaus.

Goed eten is helemaal niet ingewikkeld, het is een kwestie van gezond verstand. Veel afwisseling in maaltijden met verse groenten, peulvruchten, volkoren producten. Kleine beetjes vlees of vis die dan ook van betere kwaliteit kunnen zijn. Normale porties, goede vetten, weinig zout en geen suiker. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen, de rest is versiering.

Op verzoek kookt Moeke zowel gluten-, als koemelk- en lactosevrije maaltijden. Tevens is er altijd een vegetarische of zelfs een veganistische variant mogelijk.  Zo zorgen we ervoor dat elk kind mee kan eten.  We gebruiken onder de 2 jaar nooit zout en daarboven niet meer dan is toegestaan. We koken ook nooit met pinda’s en noten. Als er nog andere speciale wensen zijn, kunnen we meestal snel schakelen, omdat we alles zelf ontwikkelen en koken.

Moeke To Go

Moeke To Go is een extra service voor ouders van kinderopvanglocaties en scholen voor kant-en-klare kindermaaltijden voor thuis. Voor als het ‘s avonds een keertje niet lukt of om iets achter de hand te hebben. Aan het eind van de dag zijn de maaltijden op te halen op de opvanglocatie. Aan deze service zijn voor een organisatie geen extra kosten verbonden.

extra's

Naast maaltijden kookt Moeke ook verse soepen. In de praktijk blijken tomaten- en courgettesoep veruit favoriet. Die staan daarom vast op het weekmenu, steeds aangevuld met een wisselend trio van andere soepen.

Probeer Moeke gratis en vrijblijvend uit

Ben je een kinderopvangorganisatie of school? Probeer ons dan gratis en vrijblijvend uit.