Veelgestelde vragen

Kwaliteit gaat boven kwantiteit! We sturen niet perse op het vergroten van het aantal klanten en omzet maar op het nakomen van onze belofte: het koken van gezonde, verse en lekkere voeding voor kinderen en het bieden van een perfecte service aan onze klanten. Daarom besteden we heel bewust niets uit. Alle belangrijke processen hebben we in eigen beheer. De enige manier volgens ons om kwaliteit te kunnen blijven bieden én om flexibel met klantvragen om te kunnen gaan.

Maaltijden

Wij koken verse, gezonde kindermaaltijden voor kinderopvang en school. Onze maaltijden worden vaak in plaats van een boterham als warme lunch gegeten. Alles wat we koken is puur natuur. De houdbaarheid van de maaltijden verlengen we op geen enkele wijze.

Wij kiezen voor veel diversiteit in maaltijden met verse groenten, peulvruchten & volkoren producten. Kleine beetjes vlees of vis die dan ook van betere kwaliteit kunnen zijn. Normale porties, veel vezels, goede vetten, geen suiker, weinig of geen zout.

Supervers! We koken 5 dagen per week en komen drie keer per week langs met verse maaltijden. We verlengen de houdbaarheid van de maaltijden op geen enkele wijze. Er zit dus niets in de maaltijd wat er niet hoort. 

Moeke kookt voor kinderen van 4 maanden tot 12 jaar. Voor elke leeftijdscategorie passen we de smaak, structuur en type ingrediënten aan. Een maaltijdje voor een baby van 4 maanden bestaat bijvoorbeeld maar uit een enkele groente en is fijn gepureerd maar een 4-jarige eet met de pot mee.

Op verzoek koken we zowel gluten-, als koemelk- en lactosevrije maaltijden. Tevens is er altijd een vegetarische of zelfs een veganistische variant mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat elk kind mee kan eten.

 

Zoveel mogelijk! Het lukt niet altijd om volledig biologisch te zijn maar reken op ongeveer 90%. 

Opwarmen en bewaren

De maaltijden kunnen worden opgewarmd in een oven of magnetron of door middel van au bain-marie. De verpakking is geschikt voor alle drie de methoden van opwarmen. Maar een magnetronbak of oventray kan je het leven makkelijker maken.

Je hebt apparatuur nodig om te koelen, te verwarmen en te meten. Denk dus aan een koelkast, een oven of magnetron en een kernthermometer. Moeke adviseert je in wat je precies nodig hebt, wat het kost en waar dit is aan te schaffen.

Niet lang. Dat komt omdat we de houdbaarheid niet verlengen. Op de verpakking staat precies tot wanneer je het kunt bewaren. Omdat we je in staat stellen exact te bestellen wat je nodig hebt, komt het niet vaak voor dat je iets moet bewaren. Invriezen kan natuurlijk wel altijd. Maaltijden die niet eerder opgewarmd zijn geweest zijn bij -18 graden nog 3 maanden houdbaar.

Bestellen

Je bestelt de maaltijden via www.bestelmoekes.nl. We hebben de manier van bestellen zo vormgegeven dat je per dag alleen maar het aantal kinderen dat een maaltijd eet hoeft aan te geven. Wij rekenen vervolgens precies uit voor je wat er nodig is. Dat voorkomt verspilling van voedsel en geld.

Ja, dat kan je via onze bestelsite heel makkelijk zelf doen tot een bepaald moment. Wil je daarna nog iets aanpassen, dan bel je gewoon.

Mocht je vergeten te bestellen, dan voeren wij je bestelling in op basis van de laatst geplaatste bestelling. Zo kom je nooit zonder eten te zitten. Wil je niets bestellen? Dan kun je dat ook in systeem aangeven.

Nee. Moeke stelt de menu’s samen waardoor er geen keuze is. Wij koken voor elke leeftijdscategorie per dag één maaltijd. Dat doen we met opzet zodat alle kinderen een heel gevarieerd aanbod krijgen en daardoor heel gevarieerd leren eten. En dat is dan weer heel belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Elke maaltijd binnen een leeftijdscategorie heeft overigens altijd dezelfde prijs. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Ja. Vaak kun je twee of 3 weken vooruitbestellen. In vakantieperiodes zorgen we er altijd voor dat je nog verder vooruit kunt bestellen.

Aanvullende producten

Ja. We leveren naast warme maaltijden ook verse groentespreads en verse soepen. 

Ja. We koken op dit moment 6 verschillende spreads, namelijk:

 • Hummus met gele biet
 • Hummus met aubergine
 • Pompoen – zoete aardappel
 • Wortel – tomaat
 • Doperwt
 • Venkel – witte bonen

Ja. We koken op dit moment meer dan 10 verschillende soepen, onder andere in de smaken:

 • Mais
 • Tomaat
 • Pompoen
 • Pastinaak-appel
 • Broccoli-kokos
 • Venkel

Verpakkingen

Ja, onze verpakkingen zijn 100% vrij van BPA (Bisfenol A).

Bezorgen

We bezorgen drie keer per week. Zo weten we zeker dat de kinderen een écht verse maaltijd eten. Er wordt in principe tussen 7.30 uur en 17.30 uur geleverd.

Wij kiezen er bewust voor de bezorging niet aan een andere partij uit te besteden. Wij hebben onze eigen koelbussen en goed opgeleide chauffeurs in dienst. De maaltijden worden daardoor gekoeld geleverd door bekende gezichten.

Prijs

Prijzen worden op maat gemaakt op basis van het aantal benodigde maaltijden per week en het aantal locaties. We maken daarom eerst graag een (telefonische) afspraak. Om kennis te maken, alle wensen te bespreken en informatie te verzamelen. Op basis daarvan maken we vervolgens een voorstel op maat. 

Fluctuaties in kindaantallen zijn meegenomen in de prijs.

Mocht de warme maaltijd een optionele service zijn die je als locatie aan ouders aanbiedt, dan kunnen wij leveren vanaf 100 maaltijden per week.

Voedselveiligheid

Onze maaltijden worden bereid volgens alle wettelijke voorschriften over de hygiëne van levensmiddelen (de HACCP richtlijnen), alsmede de wettelijke verordeningen en richtlijnen ten aanzien van kindervoeding. Door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit worden wie hierop elk jaar gecontroleerd.

Daarnaast laten wij ons viermaal per jaar door een onafhankelijk bureau (Bureau de Wit) auditen en worden onze maaltijden met grote regelmaat door een gespecialiseerd voedsellaboratorium getest. De resultaten hiervan zijn altijd in te zien.

Heb je hulp nodig? Bel ons dan direct op het nummer 0294 – 785 657. We helpen je graag verder.

Probeer Moeke gratis en vrijblijvend uit

Ben je een kinderopvangorganisatie of school? Probeer ons dan gratis en vrijblijvend uit.