Moekes maatschappelijke bijdrage

Bij Moekes Maaltijd gaat niets zomaar. Bij alles wat we doen en laten vragen we ons altijd af of het beter, verantwoorder en duurzamer kan.

We zijn ons ervan bewust dat ons voedselsysteem en onze voedselomgeving grondig moeten worden verbouwd. Daar proberen wij alle steentjes aan bij te dragen die voor ons mogelijk zijn.

Het is onze missie om kinderen gezond te leren eten in de vaste overtuiging dat zij en de wereld daar de rest van hun leven plezier van zullen hebben. Dat doen we door gezonde, verse maaltijden te koken voor kinderen op de kinderopvang en basisschool. Zo leren ze etenderwijs smaken ontwikkelen en ervaren ze dat gezond eten ook gewoon heel lekker is. Daardoor zullen ze later beter in staat zijn om zich gezond en verantwoord te voeden en zo een effectieve bijdrage leveren aan de bestrijding van de obesitaspandemie.   

Dankzij overheidssubsidie en sponsoring vinden onze maaltijden via onze partner Tommy Tomato ook steeds meer hun weg naar scholen in sociaal zwakke wijken waar de kinderen het het hardst nodig hebben. Dat zal hun gezondheid en levensverwachting verbeteren en bijdragen aan de vermindering van de ontwrichtende sociale ongelijkheid in onze samenleving.

Onze voorkeur voor vegetarisch & biologisch

Wij kopen onze ingrediënten in op basis van de bestellingen door onze klanten. Zo blijft verspilling van voedsel tot een minimum beperkt.

Zelf koken we met een grote nadruk op vegetarisch en als we vlees of vis verwerken is dat van verantwoorde kwaliteit.

We hebben een sterke voorkeur voor biologische ingrediënten, geteeld zonder gebruik van pesticiden. Beter voor de kinderen en alles wijst erop dat biologische landbouw leidt tot een substantiële reductie van broeikasgassen.

We ondersteunen de Transitiecoalitie Voedsel waarin Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid streven naar nieuwe spelregels die zorgen voor een landbouw- en voedselsysteem waarin duurzaamheid, circulariteit, gezondheid, transparantie en truecost/trueprice centraal staan.

Duurzame verpakkingen

Een milieuvriendelijke, afbreekbare verpakking staat hoog op ons verlanglijstje maar is voor het type maaltijden dat wij koken technisch nog niet goed te realiseren. Moeke schakelt binnenkort wel alvast over op zogenaamde CPET-verpakking. Die bestaat voor gemiddeld 70% uit gerecycled materiaal en kan keer op keer volledig worden gerecycled tot nieuwe voedselveilige producten.

Milieuvriendelijk bezorgen

Elektrische bestelbussen staan ook hoog op ons verlanglijstje. Op dit moment eet de koeling van de maaltijden nog te veel van de actieradius op maar wij zijn ervan overtuigd dat technologische ontwikkelingen de haalbaarheid dichterbij zullen brengen.