De Volkskrant van 25 februari jl. doet verslag van een interessant initiatief in de voortdurende strijd tegen overgewicht. 

Peter Weijs, hoogleraar Voeding en Beweging aan het Amsterdam UMC en lector bij de Hogeschool van Amsterdam bedacht samen met promovendus Nicole Toussaint een leefstijl-interventieprogramma voor voorscholen. Deze aanpak, uitgevoerd op voorscholen van kinderopvangorganisatie Impuls, bestaat uit workshops aan peuterleiders en aangepaste schoolpleinen.

“Om overgewicht te tackelen moeten we kinderen al vanaf een jonge leeftijd wijzen op het belang van gezonde voeding en bewegen, stelt Weijs. ‘Wat je nu meegeeft, nemen ze in de jaren die komen mee.’”

Dat is Moeke uit het hart gegrepen. De strijd tegen overgewicht en andere welvaartskwalen kan worden gewonnen door een nieuwe generatie op kinderopvang en school met gezonde voeding te laten opgroeien.

Klik hier om het volledige VK-artikel te lezen.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!