Vier jaar geleden startte in Limburg het onderzoeksproject “De Gezonde Basisschool van de Toekomst”. Op de deelnemende scholen is de middagpauze verlengd, zodat er genoeg tijd is voor een gezamenlijke gezonde lunch én voor spelletjes waarin beweging centraal staat. Vier jaar lang onderzochten wetenschappers van de Universiteit Maastricht of dat gezondheidswinst oplevert. De eerste resultaten zijn veelbelovend.  De onderzoekers zagen dat op de deelnemende scholen niet alleen het BMI (vetgehalte) van leerlingen afneemt maar ook het pesten!

Voor staatssecretaris Paul Blokhuis is het voldoende aanleiding om de universiteiten van Maastricht, Wageningen en Amsterdam onderzoek te laten doen naar landelijke invoering van de Limburgse aanpak en mogelijke varianten daarop. 

Of de overheid straks op alle basisscholen gaat betalen voor de gezonde lunch, laat hij wijselijk in het midden. Eerst even de resultaten van dit onderzoek afwachten.

Hier wordt Moeke echt blij van! Het zou helemaal perfect kunnen worden in combinatie met educatieve programma’s over gezonde voeding én een warme lunch.

Het jeugdjournaal maakte een leuke reportage over dit project.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!