Vier jaar geleden startte in Limburg het onderzoeksproject “De Gezonde Basisschool van de Toekomst”. Op de deelnemende scholen is de middagpauze verlengd, zodat er genoeg tijd is voor een gezamenlijke gezonde lunch én voor spelletjes waarin beweging centraal staat. Vier jaar lang onderzochten wetenschappers van de Universiteit Maastricht of dat gezondheidswinst oplevert. De eerste resultaten zijn veelbelovend.  De onderzoekers zagen dat op de deelnemende scholen niet alleen het BMI (vetgehalte) van leerlingen afneemt maar ook het pesten!

Voor staatssecretaris Paul Blokhuis is het voldoende aanleiding om de universiteiten van Maastricht, Wageningen en Amsterdam onderzoek te laten doen naar landelijke invoering van de Limburgse aanpak en mogelijke varianten daarop. 

Of de overheid straks op alle basisscholen gaat betalen voor de gezonde lunch, laat hij wijselijk in het midden. Eerst even de resultaten van dit onderzoek afwachten.

Hier wordt Moeke echt blij van! Het zou helemaal perfect kunnen worden in combinatie met educatieve programma’s over gezonde voeding én een warme lunch.

Het jeugdjournaal maakte een leuke reportage over dit project.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!