Share on facebook
Share on linkedin

Het Triodos Food Transition Europe Fund van Moekes huisbankier Triodos Bank belegt in bedrijven die een rol spelen in de transitie naar een sociaal en ecologisch model van voedselvoorziening. Dat is hard nodig want ons systeem van voedselvoorziening en landbouw loopt tegen zijn grenzen aan. Het put de bodem langzaam uit, genereert een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en veroorzaakt bovendien watervervuiling, onder meer door het gebruik van meststoffen en pesticiden.

Ook op het vlak van gezondheid schort het. Ons voedselsysteem is opgezet na de Tweede Wereldoorlog met als voornaamste doel het uitroeien van honger. Dat betekent dat we vooral in grote hoeveelheden goedkope calorieën eten maar te weinig vitaminen en mineralen. Dat creëert vermijdbare ziekten zoals obesitas en diabetes.

Technologie maakt structurele veranderingen mogelijk. De omslag speelt op zowat alle schakels van de voedselketen en wordt vooruit gestuwd door de opmars van duurzame en organische voedingsproducenten, de toegenomen aandacht voor gezonde eetgewoonten, circulaire businessmodellen en de aandacht voor de volledige waardeketen van de voedselproductie.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!

Geïnteresseerd in Moekes Maaltijd op jouw kinderopvang- organisatie of school?

Bestel onze proefbox en probeer Moekes Maaltijd gratis en vrijblijvend uit!