Het Triodos Food Transition Europe Fund van Moekes huisbankier Triodos Bank belegt in bedrijven die een rol spelen in de transitie naar een sociaal en ecologisch model van voedselvoorziening. Dat is hard nodig want ons systeem van voedselvoorziening en landbouw loopt tegen zijn grenzen aan. Het put de bodem langzaam uit, genereert een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en veroorzaakt bovendien watervervuiling, onder meer door het gebruik van meststoffen en pesticiden.

Ook op het vlak van gezondheid schort het. Ons voedselsysteem is opgezet na de Tweede Wereldoorlog met als voornaamste doel het uitroeien van honger. Dat betekent dat we vooral in grote hoeveelheden goedkope calorieën eten maar te weinig vitaminen en mineralen. Dat creëert vermijdbare ziekten zoals obesitas en diabetes.

Technologie maakt structurele veranderingen mogelijk. De omslag speelt op zowat alle schakels van de voedselketen en wordt vooruit gestuwd door de opmars van duurzame en organische voedingsproducenten, de toegenomen aandacht voor gezonde eetgewoonten, circulaire businessmodellen en de aandacht voor de volledige waardeketen van de voedselproductie.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!