Het Triodos Food Transition Europe Fund van Moekes huisbankier Triodos Bank belegt in bedrijven die een rol spelen in de transitie naar een sociaal en ecologisch model van voedselvoorziening. Dat is hard nodig want ons systeem van voedselvoorziening en landbouw loopt tegen zijn grenzen aan. Het put de bodem langzaam uit, genereert een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en veroorzaakt bovendien watervervuiling, onder meer door het gebruik van meststoffen en pesticiden.

Ook op het vlak van gezondheid schort het. Ons voedselsysteem is opgezet na de Tweede Wereldoorlog met als voornaamste doel het uitroeien van honger. Dat betekent dat we vooral in grote hoeveelheden goedkope calorieën eten maar te weinig vitaminen en mineralen. Dat creëert vermijdbare ziekten zoals obesitas en diabetes.

Technologie maakt structurele veranderingen mogelijk. De omslag speelt op zowat alle schakels van de voedselketen en wordt vooruit gestuwd door de opmars van duurzame en organische voedingsproducenten, de toegenomen aandacht voor gezonde eetgewoonten, circulaire businessmodellen en de aandacht voor de volledige waardeketen van de voedselproductie.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!