Onderzoek van 500 broodtrommeltjes op 7 basisscholen leert dat het droevig is gesteld met lunch van scholieren op Nederlandse basisscholen. Veel koekjes, suikerhoudende drankjes, bewerkt vlees en witbrood, nauwelijks groente en fruit.

De campagne “Trommel Zonder Rommel” moet daar verbetering in brengen. In een 36(!) pagina’s tellende voorlichtingsbrochure wordt nog maar weer eens uitgelegd hoe het idealiter zou moeten zijn, terwijl we toch weten dat al die voorlichting niks uithaalt. Het percentage Nederlanders met overgewicht groeit gewoon gestaag door.

Moeke zegt: weg met die trommel. Stop de kosten van al die voorlichtings- en preventiecampagnes in een fonds voor de bekostiging van een gezonde schoollunch. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!