Onderzoek van 500 broodtrommeltjes op 7 basisscholen leert dat het droevig is gesteld met lunch van scholieren op Nederlandse basisscholen. Veel koekjes, suikerhoudende drankjes, bewerkt vlees en witbrood, nauwelijks groente en fruit.

De campagne “Trommel Zonder Rommel” moet daar verbetering in brengen. In een 36(!) pagina’s tellende voorlichtingsbrochure wordt nog maar weer eens uitgelegd hoe het idealiter zou moeten zijn, terwijl we toch weten dat al die voorlichting niks uithaalt. Het percentage Nederlanders met overgewicht groeit gewoon gestaag door.

Moeke zegt: weg met die trommel. Stop de kosten van al die voorlichtings- en preventiecampagnes in een fonds voor de bekostiging van een gezonde schoollunch. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!