Onderzoek van 500 broodtrommeltjes op 7 basisscholen leert dat het droevig is gesteld met lunch van scholieren op Nederlandse basisscholen. Veel koekjes, suikerhoudende drankjes, bewerkt vlees en witbrood, nauwelijks groente en fruit.

De campagne “Trommel Zonder Rommel” moet daar verbetering in brengen. In een 36(!) pagina’s tellende voorlichtingsbrochure wordt nog maar weer eens uitgelegd hoe het idealiter zou moeten zijn, terwijl we toch weten dat al die voorlichting niks uithaalt. Het percentage Nederlanders met overgewicht groeit gewoon gestaag door.

Moeke zegt: weg met die trommel. Stop de kosten van al die voorlichtings- en preventiecampagnes in een fonds voor de bekostiging van een gezonde schoollunch. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Nutriscore buitenspel?

Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.

Lees verder

Jong geleerd, oud gedaan

Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!