Goed voor 4 porties – bereiding circa 40 minuten
Met dit makkelijke recept zet je een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel voor kinderen. Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten. De niet-verse producten heb je misschien wel in je voorraadkast staan en voeg je gemakkelijk toe aan het gerecht.
De ingrediënten:
– 1 el olijfolie
– 1 teen knoflook, geperst
– 100 gram wortel, in blokjes
– 100 gram zoete aardappel, in blokjes
– 1 kleine aubergine, in blokjes
– 1 tl gemalen citroengras
– ¼ tl kaneel
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl tomatenpuree
– 150 ml tomatenblokjes uit blik
– 2 vijgen, in stukjes
– 160 gram couscous
– 40 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld
– 4 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
– peper en zout naar smaak
De bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de knoflook, wortel en zoete aardappel circa 5 minuten op middelhoog vuur.
2. Doe de aubergine en gemalen specerijen erbij en bak nog 5 minuten.
3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak deze al roerend 3 minuten aan, zodat de puree minder zuur wordt.
4. Doe de tomatenblokjes en vijgen erbij en roer het geheel goed door. Laat de tajine met de deksel op de pan nog 15 minuten zacht stoven.
5. Wel ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 6. Roer voor het serveren de kikkererwten, couscous en munt erdoor en warm al roerend op. Breng de Marokkaanse tajine op smaak met peper en zout.
In plaats van couscous kun je ook parelcouscous gebruiken. De meeste kinderen vinden die kleine balletjes heel grappig om te eten.