Nu de dagen korter en het kouder worden zijn we toe aan lekkere winterse kost zoals knolselderij en boerenkool. En natuurlijk mag de erwtensoep niet ontbreken. Wij koken voor op het menu van de kinderopvang en school een vegetarische variant. Thuis maak je deze erwtensoep als volgt:  

Voor 4 porties van 250 gram:
125 g spliterwten
15 g (plantaardige) boter
100 g witte ui in blokjes
80 g prei fijngesneden
100 g winterpeen in kleine blokjes 100 g knolselderij in kleine blokjes 20 g bleekselderij fijngesneden
5 g peterselie gesneden
2 g tijm gedroogd
1 laurierblad
1 teentje knoflook
0,5 groentebouillon blokje
(liefst zonder of met minder zout) 0,8L water
zout en peper naar smaak 

Aan de slag
1. Kook het water en voeg er een bouillonblokje aan toe. Roer tot het is opgelost en laat het dan nog 3 minuten zachtjes doorkoken. 
2. Verhit de boter in een pan op middelmatig vuur en smoor de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de winterpeen, knolselderij, bleekselderij, tijm en het laurierblad toe. Smoor het geheel voor een minuut of tien. 
3. Voeg nu de spliterwten, prei en bouillon toe. Kook ongeveer 30 minuten op laag vuur tot alles gaar is.
4. Haal het laurierblad eruit. 
5. Pureer de soep naar eigen behoefte grof of glad. 
6. Voeg tot slot de peterselie toe en zout en peper naar behoefte. 

Lekker met een snee brood! 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!