In het Parool signaleren Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid) en Jutka Halberstadt ( psycholoog en universitair docent kinderobesitas) dat mensen met hart- en vaatziekten, diabetes type 2, een te hoge bloeddruk en obesitas in het algemeen een verhoogde kans op complicaties hebben na een ernstige virusinfectie. Vetcellen produceren bioactieve stoffen die ontstekingen bevorderen. Bij overmatige vetopslag kan dat leiden tot een minder goed werkend immuunsysteem. 

In een uitzending van Jinek bevestigt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care dat Ongeveer tachtig procent van de coronapatiënten die op de intensive care ligt is te zwaaris. 

Volgens Seidell en Halberstadt zijn Chronische ziekten als obesitas voor een groot deel het gevolg van een ongezonde leefstijl: te weinig bewegen en een ongezonde voeding. Het overmatige aanbod van ultrabewerkt voedsel en dranken in de winkels bevordert de overmatige inname van geraffineerde zetmeelproducten, evenals die van vetten en toegevoegde suiker en zout. Dit leidt ertoe dat steeds meer mensen obesitas en andere chronische welvaartsziekten krijgen.

Goede weerstand bouw je het beste op door, liefst al vanaf de vroege jeugd, structureel gezond te leven en te eten. Seidell en Halberstadt hebben de hoop dat overheden nu ook intensiever gaan inzetten op een voedselsysteem dat gezond eten stimuleert en het consumeren van ongezond voedsel ontmoedigt.

Moeke hoopt dat ook en vindt dat een verplichte gezonde schoollunch een grote stap in die richting zou kunnen zijn. Op de kinderopvang weten we al hoe dat kan.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!