In NRC leest Moeke dat we in Nederland wel veel nadenken en praten over een gezonde voedselomgeving maar weinig doen om die ook echt te realiseren. Dat blijkt uit een vergelijking van elf landen door onderzoekers van de Wageningen Universiteit en de Universiteit Utrecht. Om op scholen, in supermarkten en op straat een gezonder aanbod te creëren, doen de meeste landen meer dan Nederland. 

Bijna alle onderzochte landen scoren ‘zwak’ als het gaat om maatregelen voor een gezondere voedselomgeving maar Nederland dus nog een graadje zwakker. 

Ons Nationaal Preventieakkoord is daarvan een levend voorbeeld: vol van ambities en goede voornemens maar voor praktisch resultaat geheel afhankelijk van de medewerking van de voedingsindustrie en de supermarkten. Die werken niet bepaald mee, zo blijkt weer uit recent onderzoek van bureau Questionmark.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!