Bijna alles dat we tegenwoordig eten, is op de een of andere manier bewerkt. Melk is gepasteuriseerd, olijfolie gefilterd etc. Dit maakt ons eten veiliger en langer houdbaar. Maar bewerking heeft ook een keerzijde, vooral als het gaat om de sterk bewerkte (‘ultra-processed’) voedingsmiddelen als fast food, frisdrank, kant-en-klaar maaltijden, gezoete ontbijtgranen, maaltijdmixen, tussendoorrepen en snacks. Per portie bevatten ze meestal veel calorieën, suiker, verzadigd vet en zout en maar heel weinig vitamines, mineralen en vezels. 

Sterk bewerkte producten bevatten een veelvoud aan ingrediënten (meer dan 5). Op de ingrediëntenlijst staan vaak zout, suiker, vetten, gehydrolyseerd eiwit, gemodificeerd zetmeel en E- nummers. In wetenschappelijk onderzoek worden juist die sterk bewerkte producten in verband gebracht met een hoger risico op overgewicht en ziekten.

Moeke gelooft in 100% natuurlijke en echt verse voeding. Bij Moeke wordt de houdbaarheid van de maaltijden niet kunstmatig verlengd. En voor geur-, kleur en smaakstoffen is in onze keuken geen plaats!  

Lees meer hierover op gezondheidsnet.nl

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!