Het Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie (EVMI) maakt melding van Brits onderzoek dat laat zien dat de in 2018 in Engeland ingevoerde suikertax op frisdrank resultaat heeft. Consumenten gebruiken minder suiker, niet omdat ze minder frisdrank kopen maar omdat de producenten het suikergehalte hebben verlaagd. Een schoolvoorbeeld van een win-winsitiuatie en een bewijs dat heffingen op producten wel degelijk effect kunnen sorteren. 

Recent heeft de Nederlandse voedselindustrie een Nederlandse suikertax van tafel weten te krijgen. Een kortzichtig resultaat zo blijkt, want wij houden in ons land geheel onnodig een win-verliessituatie in stand. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!