Het Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie (EVMI) maakt melding van Brits onderzoek dat laat zien dat de in 2018 in Engeland ingevoerde suikertax op frisdrank resultaat heeft. Consumenten gebruiken minder suiker, niet omdat ze minder frisdrank kopen maar omdat de producenten het suikergehalte hebben verlaagd. Een schoolvoorbeeld van een win-winsitiuatie en een bewijs dat heffingen op producten wel degelijk effect kunnen sorteren. 

Recent heeft de Nederlandse voedselindustrie een Nederlandse suikertax van tafel weten te krijgen. Een kortzichtig resultaat zo blijkt, want wij houden in ons land geheel onnodig een win-verliessituatie in stand. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!