Het Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie (EVMI) maakt melding van Brits onderzoek dat laat zien dat de in 2018 in Engeland ingevoerde suikertax op frisdrank resultaat heeft. Consumenten gebruiken minder suiker, niet omdat ze minder frisdrank kopen maar omdat de producenten het suikergehalte hebben verlaagd. Een schoolvoorbeeld van een win-winsitiuatie en een bewijs dat heffingen op producten wel degelijk effect kunnen sorteren. 

Recent heeft de Nederlandse voedselindustrie een Nederlandse suikertax van tafel weten te krijgen. Een kortzichtig resultaat zo blijkt, want wij houden in ons land geheel onnodig een win-verliessituatie in stand. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!