Nog maar net maakten wij melding van het recente inzicht dat “adipositas” (zwaarlijvigheid) genezing van het Corona-virus bemoeilijkt of wij lezen dat de webredactie van BNR de vinger nog maar weer eens op een gevoelige plek legt: op de helft van alle middelbare scholen is het minder dan 5 minuten lopen naar de dichtstbijzijnde snackbar. 

Voor die scholen lijkt het gezonder maken van het voedingsaanbod in de kantine dus op dweilen met de kraan open. Al eerder pleitte het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) voor een fastfoodvrije zone van een kilometer rond de scholen. 

Volgens Moeke gaat dat niet helpen want wat is een kilometer voor de fietsende en brommende jeugd? Beter leren we kinderen van jongs af aan gezond te eten door goede voorlichting en een gezamenlijke schoollunch.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!