In Veghel hebben ze een heuse Verspillingsfabriek die in 2019 500.000 kilo groentes uit reststromen heeft verwerkt tot soepen en sauzen. Volgens directeur Rob Hutten gaat in de keten van boer tot consument zo’n 35 procent van de groenten verloren. Daarvan kan de helft tot waarde worden gebracht. Het zou dan wel heel erg helpen als de hele keten de organisatie van reststromen in de planning meeneemt.

Bij De Verspillingsfabriek zijn voor minimaal 50 procent mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat maakt het extra bijzonder. Hier wordt Moeke wel blij van. Die 500.000 kilo is twee keer zoveel als al het eten dat Moeke in een heel jaar voor baby’s en peuters bereidt. 

Bron: www.nieuweoogst.nl

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!