In Veghel hebben ze een heuse Verspillingsfabriek die in 2019 500.000 kilo groentes uit reststromen heeft verwerkt tot soepen en sauzen. Volgens directeur Rob Hutten gaat in de keten van boer tot consument zo’n 35 procent van de groenten verloren. Daarvan kan de helft tot waarde worden gebracht. Het zou dan wel heel erg helpen als de hele keten de organisatie van reststromen in de planning meeneemt.

Bij De Verspillingsfabriek zijn voor minimaal 50 procent mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat maakt het extra bijzonder. Hier wordt Moeke wel blij van. Die 500.000 kilo is twee keer zoveel als al het eten dat Moeke in een heel jaar voor baby’s en peuters bereidt. 

Bron: www.nieuweoogst.nl

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!