In Veghel hebben ze een heuse Verspillingsfabriek die in 2019 500.000 kilo groentes uit reststromen heeft verwerkt tot soepen en sauzen. Volgens directeur Rob Hutten gaat in de keten van boer tot consument zo’n 35 procent van de groenten verloren. Daarvan kan de helft tot waarde worden gebracht. Het zou dan wel heel erg helpen als de hele keten de organisatie van reststromen in de planning meeneemt.

Bij De Verspillingsfabriek zijn voor minimaal 50 procent mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat maakt het extra bijzonder. Hier wordt Moeke wel blij van. Die 500.000 kilo is twee keer zoveel als al het eten dat Moeke in een heel jaar voor baby’s en peuters bereidt. 

Bron: www.nieuweoogst.nl

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!