In de reportage over het onderzoek “De staat van de boer 2” laat dagblad Trouw hoogleraar rurale sociologie Han Wiskerke aan het woord. Hij stelt dat niet alleen de landbouw maar het volledige Nederlandse voedselsysteem op de helling moet inclusief de rol van de industrie en de beprijzing van de supermarkten. Er moet betaald worden voor de producten en diensten van de landbouw.

Moeke zegt, goed eten is helemaal niet ingewikkeld, het is een kwestie van gezond verstand. Veel afwisseling, normale porties, kleine beetjes vlees of vis. Dan kan het per eenheid ook allemaal wat duurder zijn en komt iedereen aan zijn trekken zonder dat we de natuur en onszelf geweld aandoen.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!