De NOS doet verslag van de Limburgse proef van vier jaar met goede voeding en meer beweging op vier basisscholen. Conclusie: door een schoollunch met avocado en vette vis worden kinderen gezonder en minder dik. 

De kinderen nemen de verandering ook mee naar huis waar ze hun ouders beïnvloeden en eerder een tomaatje pakken in plaats van een koekje. Ze kiezen makkelijker voor de gezonde manier omdat ze dat gewend zijn.

Zo blijkt aanleren echt makkelijker dan afleren. En wat Moeke betreft kan het nog veel beter. Voor de 4,50 per leerling die de lunch in deze proef heeft gekost krijgen ze door Moeke een eigentijdse, oergezonde, warme lunch geserveerd.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!