Hoewel RIVM in een onderzoek concludeerde dat een suikertax een mogelijke maatregel is tegen overgewicht heeft Staatssecretaris Blokhuis van invoering afgezien. Hij blijft vertrouwen op het Nationaal Preventieakkoord waarin staat dat producenten inspanning plegen om 30% reductie in calorieën per verkocht volume frisdranken te bereiken in 2025 ten opzichte van 2012.

Foodwatch noemt de beslissing bizar en ziet het als een bevestiging dat de voedselindustrie te veel macht heeft in de Nederlandse politiek en zo de beslissingen naar haar hand kan zetten.

Moeke kookt iedere dag zonder ook maar een gram suiker toe te voegen. Zo ontdekken peuters en kleuters ook andere smaken dan zoet.

Bron: https://www.evmi.nl/nieuws/voorlopig-geen-suikertaks-in-nederland

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!