Hoewel RIVM in een onderzoek concludeerde dat een suikertax een mogelijke maatregel is tegen overgewicht heeft Staatssecretaris Blokhuis van invoering afgezien. Hij blijft vertrouwen op het Nationaal Preventieakkoord waarin staat dat producenten inspanning plegen om 30% reductie in calorieën per verkocht volume frisdranken te bereiken in 2025 ten opzichte van 2012.

Foodwatch noemt de beslissing bizar en ziet het als een bevestiging dat de voedselindustrie te veel macht heeft in de Nederlandse politiek en zo de beslissingen naar haar hand kan zetten.

Moeke kookt iedere dag zonder ook maar een gram suiker toe te voegen. Zo ontdekken peuters en kleuters ook andere smaken dan zoet.

Bron: https://www.evmi.nl/nieuws/voorlopig-geen-suikertaks-in-nederland

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!