Hoewel RIVM in een onderzoek concludeerde dat een suikertax een mogelijke maatregel is tegen overgewicht heeft Staatssecretaris Blokhuis van invoering afgezien. Hij blijft vertrouwen op het Nationaal Preventieakkoord waarin staat dat producenten inspanning plegen om 30% reductie in calorieën per verkocht volume frisdranken te bereiken in 2025 ten opzichte van 2012.

Foodwatch noemt de beslissing bizar en ziet het als een bevestiging dat de voedselindustrie te veel macht heeft in de Nederlandse politiek en zo de beslissingen naar haar hand kan zetten.

Moeke kookt iedere dag zonder ook maar een gram suiker toe te voegen. Zo ontdekken peuters en kleuters ook andere smaken dan zoet.

Bron: https://www.evmi.nl/nieuws/voorlopig-geen-suikertaks-in-nederland

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!