Unicef komt in een onderzoek naar de kwaliteit van kindervoeding in supermarkten tot de onthutsende conclusie dat van de bijna 2000 beoordeelde producten driekwart niet voldoet aan de richtlijnen voor gezonde voeding van het Voedingscentrum, bekend als ‘de schijf van vijf’. Alsof het al niet moeilijk genoeg is om kinderen gezond te leren eten. 

Teun van der Keuken roept de supermarkten daarom op zich niet langer te verschuilen achter de verantwoordelijkheid van de ouders en te stoppen met het verkopen van “rotzooi”.  

Dat lijkt Moeke ijdele hoop. “De industrie” heeft bijvoorbeeld zojuist een suikertaks weten te voorkomen met de toezegging dat zij zelf de via frisdranken geconsumeerde suikers gaat terugdringen. Goede kans dat de successen straks worden gemeten zoals AH onlangs deed: 1 miljard suikerkontjes minder lijkt heel wat maar is maar 0.2% van de totale suikerconsumptie.

Niettemin blijft de overheid wel onvermoeibaar geld storten in de bodemloze put van programma’s die kinderen gezond moeten leren eten.

Gelukkig groeit het aantal kinderen dat iedere dag een gezonde warme lunch van Moeke eet gestaag door!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!