Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd! 

Niet via een groot en duur overheidsprogramma maar gewoon door samenwerking tussen al bestaande instanties zoals scholen en consultatiebureaus. En door een combinatie van maatregelen waaronder sportlessen en meer beweegmomenten, suikervrije en gezonde lunchesnop kinderopvang en school. Gemeenten wisselen goede voorbeelden uit, volgen trainingen en kunnen hun voortgang bijhouden op speciale websites.
En er is een gezamenlijk streven: de Finse jeugd opvoeden tot gezonde volwassenen.

Aan instanties hebben we in Nederland geen gebrek: Kansrijke Start, Jeugdgezondheidzorg, Gezonde Basisschool van de Toekomst, Gezonde School, SuperFIT, Jongeren op Gezond Geweicht, Jong leren eten, basisscholen, kinderopvang……….

Nu nog wat meer ambitie, dan gaat het samenwerken als vanzelf!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!