Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant spreekt Merel van Vroonhoven, voormalig bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten en nu zij-instromer in het onderwijs over woekervoedsel. 

Slecht voedsel waarmee bedrijven hun winst bij elkaar woekeren over de ruggen van hun klanten. Voedsel dat woekert in je lijf en daar obesitas, kanker en hart- en vaatziekten veroorzaakt. Voedsel dat woekert in onze samenleving waar de zorgkosten de pan uitrijzen. 

Wat Moeke betreft is de verkiezing van het woord van het jaar 2023 nu al beslecht.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!