Imke de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Moeke deed daar al eerder verslag van. Voor haar visie ontving ze in 2020, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.

In het boek “Past het dier nog op ons bord” legt Imke de Boer ons uit dat we niet allemaal veganist hoeven te worden om het problemen op te lossen die het gevolg zijn van de huidige veehouderij. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel? Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Watermeloenijsjes!

Watermeloen op een warme zomerdag, heerlijk! Maar ook best wel heel groot! Maak je er ook ijsjes van dan zijn ze nooit tè groot en

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!