Door stroken bieten, haver, wortels en aardappelen rijden robots om te oogsten. Aan de bloemrijke randen van boerenvelden verrijzen windmolens; op daken van boerderijen liggen zonnepanelen. Zangvogels vliegen tussen zoemende drones die de groeiprocessen van groenten scannen en optimaliseren. Kostbare landbouwgrond wordt niet meer gebruikt om veevoer te produceren, alleen nog voor voedsel voor de mens. Dieren eten uitsluitend restproducten en gras. De groenten worden naar de steden gebracht, waar zich groentetuinen op de daken van woontorens bevinden. Maaltijden van inwoners bestaan maar voor een klein deel uit dierlijke producten. 

Als het aan Wageningse hoogleraar dierlijke productiesystemen Imke de Boer en onderzoeker Evelien de Olde ligt is het Nederlandse voedselsysteem over dertig jaar vrijwel volledig circulair. Met hun ‘integrale voedselvisie’ dingen zij mee naar de Rockefeller Food System Prize. Vandaag werd bekend dat zij met hun holistische visie op een gezond en circulair voedselsysteem uit wereldwijd 1300 deelnemende teams bij de 10 finalisten behoren die gaan strijden om de prijs van $ 200.000.

https://www.foodclicks.nl/nieuws/wageningse-team-in-finale-met-visie-nederlands-voedselsysteem-2050/

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

In Finland lukt het gewoon!

Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd!  Niet via een

Lees verder

Woekervoedsel

Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant

Lees verder

Past het dier nog op ons bord?

Imke de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Moeke deed daar al eerder

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!