Share on facebook
Share on linkedin

Op NPO1 besteedt Spraakmakers aandacht aan het Engelse anti-snoep en snackplan van Boris Johnson. Hij wil promoties van ongezonde producten verbieden. Hoogleraar voeding Jaap Seidell herkent zich er wel in: “Hij volgt het advies van het WHO. Zij roepen op mensen beter te beschermen en beter in staat te stellen autonome keuzes te maken. Mensen denken namelijk dat ze autonome keuzes maken, maar ze worden in werkelijkheid enorm gestuurd door marketing en aanbod”. De pogingen van ouders om hun kinderen gezond te leren eten worden volgens Seidell ondermijnd door de intensieve marketingcampagnes van bedrijven. En zoals Moeke al eerder meldde strooien je ons zand in de ogen met initiatieven als de “gezonde kassa”.

In Nederland staan geen maatregelen in het Nationaal Preventieakkoord waarin afspraken staan om onder andere overgewicht aan te pakken. Seidell: “Horeca, supermarkten en de voedingsindustrie willen dat liever niet. Dat geeft aan hoe lucratief het is ongezonde keuzes aan te bieden.” In Nederland moeten sportclubs en scholen meer gezond voedsel aanbieden, maar met een snacktent om de hoek is dat dweilen met de kraan open.  

Moeke vindt het allemaal nogal deprimerend en naief als je denkt dat je als overheid kunt volstaan met een oproep om meer te bewegen en gezonder te eten

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!

Geïnteresseerd in Moekes Maaltijd op jouw kinderopvang- organisatie of school?

Bestel onze proefbox en probeer Moekes Maaltijd gratis en vrijblijvend uit!