Stichting Keep Food Simple lanceerde onlangs het platform @vezelweetjes op Instagram.

Via dit kanaal wil de stichting de boodschap overdragen dat vezels goed zijn voor je en het helemaal niet moeilijk is om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 30 tot 40 gram te komen. Vezels zijn namelijk niet alleen belangrijk voor ‘de stoelgang’, ze verlagen ook het risico op type diabetes en bepaalde vormen van kanker.

 @vezelweetjes deelt nuttige informatie, tips en lekkere en makkelijke vezelrijke recepten die vooral jongeren aanspreken.

Moekes maaltijden zitten ook boordevol vezels! Want goed eten is helemaal niet ingewikkeld. Veel afwisseling van verse groenten, peulvruchten, volkoren producten en kleine beetjes vlees of vis met goede vetten, weinig zout en geen suiker. De rest is versiering.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!