Veel kinderen vinden een plak bananenbrood lekker als ontbijt, in de lunchtrommel of als voedzaam tussendoortje. Met dit recept op basis van havervlokken maak je een gezonde, eventueel gluten- en koemelk-/lactosevrije variant.

De ingrediënten:
– 150 gram (glutenvrije) havervlokken
– 100 gram Griekse yoghurt (of kokosyoghurt voor een koemelk-/lactosevrij dieet)
– 3 bananen
– 3 eieren
– 30 gram pecan-/walnoten
– 2 el speculaaskruiden of kaneel
– 2 tl bakpoeder
– zeezout
Voor de zoetekauwen:
– 1 appel in stukjes
Voor de garnering:
– 1 banaan
– Een paar extra nootjes

De bereiding:
1. Maal de havervlokken fijn en voeg de speculaaskruiden, het bakpoeder en zeezout toe.
2. Meng in een andere kom de yoghurt, bananen en eieren tot een glad geheel.
3. Hak de nootjes (en eventueel de appel) in stukjes.
4. Roer alles goed door elkaar en doe het in een cakeblik bekleed met bakpapier.
5. Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg bovenop het beslag. Leg hier ook de extra nootjes bij.
6. Bak het bananenbrood gaar in 50 minuten op 180 graden. Laat het brood even afkoelen voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!