Een gezin van vier personen kan ruim eten van dit recept.
Disclaimer: dit is een vrij vertaald recept van de Preistamppot die wij op grote schaal koken in onze professionele keuken. Gehaktballetjes of vegetarische balletjes koop je kant-en-klaar of liever nog maak je ze zelf. OhMyFoodness heeft een mooi recept voor gehaktballetjes en bij Chicks Love Food vonden we een lekkere vegetarische variant.
De ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappel
- 2 preien
- 200 gram doperwten
- 1 ui
- 100 milliliter (plantaardige) melk
- 50 gram (plantaardige) roomboter
- 1 teen knoflook
- peper en zout
- olijfolie
De bereiding:
- Schil en kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
- Was en snijd ondertussen de preien in dunne ringen. Snijd ook de teen knoflook en ui fijn.
- Giet de aardappelen en doperwten af. Stamp tot een puree met een pureestamper en voeg de melk, boter en peper & zout toe.
- Verwarm een koekenpan en voeg olijfolie toe. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en prei met wat peper en zout gedurende 10 minuten.
- Voeg het preimengsel toe aan de stamp en roer door.
- Serveer met (vegetarische) balletjes.