Een gezin van vier personen kan ruim eten van dit recept.

Disclaimer: dit is een vrij vertaald recept van de Preistamppot die wij op grote schaal koken in onze professionele keuken. Gehaktballetjes of vegetarische balletjes koop je kant-en-klaar of liever nog maak je ze zelf. OhMyFoodness heeft een mooi recept voor gehaktballetjes  en bij Chicks Love Food vonden we een lekkere vegetarische variant.  


De ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappel
  • 2 preien
  • 200 gram doperwten
  • 1 ui
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 50 gram (plantaardige) roomboter
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

 

De bereiding:

  1. Schil en kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe. 
  2. Was en snijd ondertussen de preien in dunne ringen. Snijd ook de teen knoflook en ui fijn.
  3. Giet de aardappelen en doperwten af. Stamp tot een puree met een pureestamper en voeg de melk, boter en peper & zout toe.
  4. Verwarm een koekenpan en voeg olijfolie toe. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en prei met wat peper en zout gedurende 10 minuten. 
  5. Voeg het preimengsel toe aan de stamp en roer door.
  6. Serveer met (vegetarische) balletjes.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!