De ingrediënten:
– 200 gram pompoenpuree (gepureerde, gekookte pompoenblokjes)
– 75 gram havermeel
– 75 gram boekweitmeel
– 2 tl bakpoeder
– 1 el speculaaskruiden
– Snuf zeezout
– 50 gram rozijnen (of 4 el ahornsiroop)
– 2 eieren
– 120 ml plantaardige melk
– Kokosolie om in te bakken

De bereiding:
1. Doe alles behalve de rozijnen in een blender en mix tot een glad beslag. Met een handmixer in een beslagkom kan natuurlijk ook! Roer tot slot de rozijnen erdoor. 
2. Verhit kokosolie in een koekenpan. 
3. Schep kleine bergjes beslag (ongeveer 2 el per bergje) in de pan en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten.
4. Lekker met een klodder (plantaardige) yoghurt en blauwe bessen.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!