De ingrediënten:
– 200 gram pompoenpuree (gepureerde, gekookte pompoenblokjes)
– 75 gram havermeel
– 75 gram boekweitmeel
– 2 tl bakpoeder
– 1 el speculaaskruiden
– Snuf zeezout
– 50 gram rozijnen (of 4 el ahornsiroop)
– 2 eieren
– 120 ml plantaardige melk
– Kokosolie om in te bakken
De bereiding:
1. Doe alles behalve de rozijnen in een blender en mix tot een glad beslag. Met een handmixer in een beslagkom kan natuurlijk ook! Roer tot slot de rozijnen erdoor.
2. Verhit kokosolie in een koekenpan.
3. Schep kleine bergjes beslag (ongeveer 2 el per bergje) in de pan en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten.
4. Lekker met een klodder (plantaardige) yoghurt en blauwe bessen.

De schillenboer is terug!
Tot meer dan halverwege de vorige eeuw was de schillenboer een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld. Met paard en wagen ging hij langs de deuren