In een groot artikel in de Volkskrant van 27 november jl. roept Erik Buskens, hoogleraar Health Technology Assessment aan het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen, de overheid op krachtig in te grijpen op de enorme verschillen in gezondheid en levensverwachting tussen bevolkingsgroepen. De overheid moet betuttelen en tegenwicht bieden aan de commerciële slagkracht van de voedingsindustrie en de supermarkten. Het Nationaal Preventieakkoord is bij uitstek een bevestiging van de gezamenlijke lobbykracht van de industrie. Geen suikertax, geen substantiële prijsverhoging voor tabak, geen voedselstoplicht etc.

Bij noodzakelijke maatregelen hoort volgens Buskens ook goed gezondheidsonderwijs. Wat Moeke betreft begint daar de weg naar structureel herstel. Kinderen die leren wat (on)gezonde voeding doet met je lichaam zullen bewuster keuzes kunnen maken. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Kinderen groente laten eten

Gezondheidsdoelen in de wet

In de Volkskrant leest Moeke over een interview met de Groningse hoogleraar Jochen Mierau. Hij lanceerde het plan om gezondheidsdoelen op te nemen in de wet. Want als

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!