Gezondheidsnet doet verslag van het promotieonderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag naar de relatie tussen voeding en het immuunsysteem bij jonge kinderen. Zij toont aan groene groente, volle melk, roomboter en rundvlees in hoeveelheden conform de richtlijnen van het Voedingscentrum een positief effect hebben op het immuunsysteem. Kinderen die dit voedingsadvies volgen hebben minder vaak koorts, gebruiken minder antibiotica, hoesten en snotteren minder en zien minder vaak een huisarts. Gewicht en cholesterol worden er niet negatief door beïnvloed.

De kinderen die Van der Gaag onderzocht en volgde, waren bijna 15 dagen per maand ziek – bijna de helft van het jaar dus. Voor 95 procent van deze kinderen was er geen medisch aantoonbare verklaring voor al dat ziek zijn. De kinderen volgden Van der Gaags voedingsadvies gedurende 6 maanden. Daarna bleek dat de kinderen zonder medisch verklaarbare afwijking nog geen 5 dagen per maand ziek waren. 

Moeke vraagt zich af hoe het de kindjes vergaat die iedere dag haar verse, gezonde maaltijden eten. Tijd voor een onderzoek?

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

In Finland lukt het gewoon!

Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd!  Niet via een

Lees verder

Woekervoedsel

Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!