Gezondheidsnet doet verslag van het promotieonderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag naar de relatie tussen voeding en het immuunsysteem bij jonge kinderen. Zij toont aan groene groente, volle melk, roomboter en rundvlees in hoeveelheden conform de richtlijnen van het Voedingscentrum een positief effect hebben op het immuunsysteem. Kinderen die dit voedingsadvies volgen hebben minder vaak koorts, gebruiken minder antibiotica, hoesten en snotteren minder en zien minder vaak een huisarts. Gewicht en cholesterol worden er niet negatief door beïnvloed.

De kinderen die Van der Gaag onderzocht en volgde, waren bijna 15 dagen per maand ziek – bijna de helft van het jaar dus. Voor 95 procent van deze kinderen was er geen medisch aantoonbare verklaring voor al dat ziek zijn. De kinderen volgden Van der Gaags voedingsadvies gedurende 6 maanden. Daarna bleek dat de kinderen zonder medisch verklaarbare afwijking nog geen 5 dagen per maand ziek waren. 

Moeke vraagt zich af hoe het de kindjes vergaat die iedere dag haar verse, gezonde maaltijden eten. Tijd voor een onderzoek?

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!