Nu is komen vast te staan dat de meeste patiënten op de IC overgewicht stelt hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell (VU Amsterdam) in VoedingNU dat de Corona-crisis een wake-up call is voor de overheid, die haar burgers beter zou moeten beschermen tegen overgewicht. We kunnen er zeker van zijn dat na deze epidemie er ooit een volgende komt en daarom zouden we nu al moeten beginnen onze leefstijl zo te veranderen dat we er dan beter tegen bestand zijn. Seidell vindt dat de overheid hierin de leiding moet nemen want het gaat om een samenleving brede verandering. De Corona-crisis maakt politieke voorkeuren ondergeschikt aan de bescherming van de volksgezondheid. Dat zou wat betreft Seidelll zo moeten blijven. 

De tijd lijkt er rijp voor. Recent onderzoek van Motivaction geeft aan dat tweederde van de Nederlanders vindt dat de overheid wettelijk mag afdwingen dat bedrijven meer maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen als dat nodig is.

Seidell noemt een suikertax, minder reclame voor ongezonde snacks voor kinderen en meer supermarktaanbiedingen binnen de Schijf van Vijf als voorbeelden van overheidsmaatregelen. 

Moeke vindt het jammer dat hij de gezonde schoollunch niet ook als voorbeeld noemt. Wij denken namelijk dat dit heel veel zoden aan de dijk zou zetten.   

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!