Share on facebook
Share on linkedin

De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli), adviseert het nieuwe kabinet om boeren die extra moeite doen om hun bedrijf duurzamer te maken te steunen bijvoorbeeld door klimaat- en milieukosten door te berekenen in de prijs van voedselproducten. Voedsel dat niet duurzaam geproduceerd is, zou daardoor duurder worden. Ook moeten er premies komen voor ‘groene diensten’ door boeren die bijvoorbeeld aan natuurbeheer doen of maatregelen nemen voor herstel van de biodiversiteit.

Het Rli-advies is gericht op boeren die door willen gaan en een bijdrage willen leveren aan een duurzame landbouw maar ook op de rest van de voedselketen. Om de omslag naar duurzame landbouw mogelijk te maken moeten volgens het Rli ook verwerkende bedrijven (slachterijen, zuivelcoöperaties) en supermarkten een bijdrage leveren, desnoods afgedwongen door een minimaal aandeel duurzame producten verplicht te stellen.  

Laten we hopen dat een nieuwe regering eindelijk gaat doorpakken en zich niet opnieuw middels vage akkoorden met  de industrie in het pak laat naaien.  

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!

Geïnteresseerd in Moekes Maaltijd op jouw kinderopvang- organisatie of school?

Bestel onze proefbox en probeer Moekes Maaltijd gratis en vrijblijvend uit!