Vanaf 2014 heeft het Ministerie van VWS afspraken gemaakt met de voedingsindustrie die ertoe moeten leiden dat we minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) via ons voedsel binnenkrijgen.

Uit het meest recente onderzoek door het RIVM naar de effecten van de afspraken blijkt dat fabrikanten maar hele kleine stapjes hebben gezet om producten minder zout en suiker te laten bevatten en dat consumenten er nog steeds (te) veel van binnenkrijgen. Per dag kunnen volwassenen daardoor gemiddeld bijna 0,5 gram minder zout en 7,5 gram minder suiker (30 calorieën) binnenkrijgen. Dat komt neer op een snufje zout en twee suikerklontjes per dag minder. Volgens het RIVM had veel meer kunnen worden bereikt als voor meer producten ambitieuzere afspraken waren gemaakt.  

Zullen de in 2018 gemaakte afspraken in het Nationaal Preventieakkoord betere resultaten opleveren? Moeke vreest van niet, want ook in dat akkoord zijn de afspraken slechts goede voornemens.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!