Het radioprogramma Vroege Vogels besteedde aandacht aan de enorme omvang van de voedselverspilling. In Nederland meer dan 100 kilo per persoon per jaar. Op wereldschaal veroorzaakt de verspilling een CO2 uitstoot ter grootte van een land als de VS of China. Het verminderen van voedselverspilling een van de belangrijkste manieren om de wereldwijde uitstoot van CO2 tegen te gaan.

Volgens stichting Natuur en Milieu kopen we gemakkelijk te veel door grote verpakkingen, aanlokkelijke aanbiedingen en impulsaankopen. En we koken vaak meer dan we uiteindelijk opeten. 

Bij Moeke kun je elke week bestellen zodat we precies weten voor hoeveel kindjes we moeten koken. En onze recepturen worden steeds aangepast, net zo lang tot we geen reststroom meer overhouden. Zo dragen wij ons steentje bij.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!