In Trouw leest Moeke dat volgens een recent onderzoek van het Zorginstituut Nederland 40% van de Nederlanders het wel ziet zitten om de zorgkosten te beteugelen door ongezond levende mensen meer zorgpremie te laten betalen. De prijsprikkel zal hen hopelijk aanzetten tot een gezondere levensstijl. Maar zal dat geen ijdele hoop blijken?

Ongezond levende mensen zijn namelijk oververtegenwoordigd in het deel van de Nederlandse bevolking dat aan de verkeerde kant van de welvaartskloof leeft. Zij laven zich dagelijks aan de goedkope, ongezonde, want ultrabewerkte producten van de voedingsindustrie. 

Een hogere zorgpremie is dan alleen maar een nog grotere aanslag op het toch al beperkte budget voor dagelijkse voeding. Het zou effectiever zijn als de overheid hogere eisen stelt aan de kwaliteit van voeding. De hogere kosten daarvan verdienen we terug door minder zorgkosten.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!