In Trouw leest Moeke dat volgens een recent onderzoek van het Zorginstituut Nederland 40% van de Nederlanders het wel ziet zitten om de zorgkosten te beteugelen door ongezond levende mensen meer zorgpremie te laten betalen. De prijsprikkel zal hen hopelijk aanzetten tot een gezondere levensstijl. Maar zal dat geen ijdele hoop blijken?

Ongezond levende mensen zijn namelijk oververtegenwoordigd in het deel van de Nederlandse bevolking dat aan de verkeerde kant van de welvaartskloof leeft. Zij laven zich dagelijks aan de goedkope, ongezonde, want ultrabewerkte producten van de voedingsindustrie. 

Een hogere zorgpremie is dan alleen maar een nog grotere aanslag op het toch al beperkte budget voor dagelijkse voeding. Het zou effectiever zijn als de overheid hogere eisen stelt aan de kwaliteit van voeding. De hogere kosten daarvan verdienen we terug door minder zorgkosten.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Moekes Blog

De voedsel BV

Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. We zijn na de Nederland Verenigde Staten de tweede grootste voedselexporteur

Lees verder

Junkfood reclame in de ban?

Pointer meldt dat Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil dat de industrie stappen zet met het beschermen van kinderen tegen junkfoodreclame. De leeftijdsgrens moet omhoog

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!