Kokosmelk is zo gek nog niet. Wij verwerken het o.a. in onze Curry Korma met Tofu en Kip Kerrie met Pompoen. Naast dat het heel lekker is – het geeft gerechten een romige en lichtzoete smaak – bevat kokosmelk bovendien voedingsstoffen die bijdragen aan onze gezondheid. Zo zit er vitamine B, C en E in en verschillende mineralen als magnesium, ijzer en kalium. Het blijkt zelfs rijk aan antioxidanten! Een ander voordeel is, dat het geschikt is voor kindjes met een vegan of koemelk-lactosevrij dieet.
We horen je denken: “Maar kokosmelk is toch heel vet?” Het heeft inderdaad een hoog vetgehalte, maar dat is niet iets om per definitie te schuwen. Zeker niet als het gaat om opgroeiende kids. We hebben vet nodig. Het is namelijk een belangrijke brandstof voor ons lichaam en o.a. nodig voor de opname van vitamine A, D, E en K. En als je voldoende varieert, gaat het helemaal goed!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Kinderen groente laten eten

Gezondheidsdoelen in de wet

In de Volkskrant leest Moeke over een interview met de Groningse hoogleraar Jochen Mierau. Hij lanceerde het plan om gezondheidsdoelen op te nemen in de wet. Want als

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!