Kokosmelk is zo gek nog niet. Wij verwerken het o.a. in onze Curry Korma met Tofu en Kip Kerrie met Pompoen. Naast dat het heel lekker is – het geeft gerechten een romige en lichtzoete smaak – bevat kokosmelk bovendien voedingsstoffen die bijdragen aan onze gezondheid. Zo zit er vitamine B, C en E in en verschillende mineralen als magnesium, ijzer en kalium. Het blijkt zelfs rijk aan antioxidanten! Een ander voordeel is, dat het geschikt is voor kindjes met een vegan of koemelk-lactosevrij dieet.
We horen je denken: “Maar kokosmelk is toch heel vet?” Het heeft inderdaad een hoog vetgehalte, maar dat is niet iets om per definitie te schuwen. Zeker niet als het gaat om opgroeiende kids. We hebben vet nodig. Het is namelijk een belangrijke brandstof voor ons lichaam en o.a. nodig voor de opname van vitamine A, D, E en K. En als je voldoende varieert, gaat het helemaal goed!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!