Kokosmelk is zo gek nog niet. Wij verwerken het o.a. in onze Curry Korma met Tofu en Kip Kerrie met Pompoen. Naast dat het heel lekker is – het geeft gerechten een romige en lichtzoete smaak – bevat kokosmelk bovendien voedingsstoffen die bijdragen aan onze gezondheid. Zo zit er vitamine B, C en E in en verschillende mineralen als magnesium, ijzer en kalium. Het blijkt zelfs rijk aan antioxidanten! Een ander voordeel is, dat het geschikt is voor kindjes met een vegan of koemelk-lactosevrij dieet.
We horen je denken: “Maar kokosmelk is toch heel vet?” Het heeft inderdaad een hoog vetgehalte, maar dat is niet iets om per definitie te schuwen. Zeker niet als het gaat om opgroeiende kids. We hebben vet nodig. Het is namelijk een belangrijke brandstof voor ons lichaam en o.a. nodig voor de opname van vitamine A, D, E en K. En als je voldoende varieert, gaat het helemaal goed!
Linzenstoof met gekookte aardappeltjes
Moeke mag graag stoven. Door de langzame garing krijg je rijke, volle smaken. Voor 12 maanden+ hebben we een nieuwe stoof gemaakt op basis van