In Trouw leest Moeke dat Hoogleraar Chantal Nederkoorn van Universiteit Maastricht een beurs van 1.5 miljoen euro krijgt voor onderzoek naar wat jonge kinderen denken, waarnemen en verwachten als ze besluiten om groente en fruit te laten liggen. Welke cognitieve processen zoals verwachting, perceptie en angst voor smaak spelen een rol? Of simpel gezegd: wat gaat er om in het hoofd van een peuter die weigert een hap van zijn worteltjes of kiwi te eten?

Als kinderen jong leren groenten en fruit te eten, doen ze dat ook als ze volwassen zijn.  En dat is belangrijk want we eten het nu te weinig en dat is jammer, want het beschermt tegen ziektes, het is goed voor je gezondheid en je hersenen.

Moeke is heel benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek. Hopelijk gaat het ons leren hoe we onze maaltijden met nog meer verse groenten onweerstaanbaar kunnen maken. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!