In Trouw leest Moeke dat Hoogleraar Chantal Nederkoorn van Universiteit Maastricht een beurs van 1.5 miljoen euro krijgt voor onderzoek naar wat jonge kinderen denken, waarnemen en verwachten als ze besluiten om groente en fruit te laten liggen. Welke cognitieve processen zoals verwachting, perceptie en angst voor smaak spelen een rol? Of simpel gezegd: wat gaat er om in het hoofd van een peuter die weigert een hap van zijn worteltjes of kiwi te eten?

Als kinderen jong leren groenten en fruit te eten, doen ze dat ook als ze volwassen zijn.  En dat is belangrijk want we eten het nu te weinig en dat is jammer, want het beschermt tegen ziektes, het is goed voor je gezondheid en je hersenen.

Moeke is heel benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek. Hopelijk gaat het ons leren hoe we onze maaltijden met nog meer verse groenten onweerstaanbaar kunnen maken. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!