In de VK-rubriek 180°vertelt voedingsdeskundige Renske Hagen hoe zij van mening veranderde over voedingstrends waarvan zijn oorspronkelijk dacht dat zij voortkomen uit nieuwe inzichten over wat gezond is. Maar tijdens haar studie voeding en diëtiek aan de Hogeschool Amsterdam ontdekte zij dat allerlei trendy superfoods als gepofte quinoa, chiazaadjes, goji-bessen, cranberries en lijnzaad bij een gevarieerd eetpatroon helemaal geen toegevoegde waarde hebben. Sommige zijn zelfs slechter, de smoothies, sapjes en nieuwe koffie zitten bomvol suiker. En speltbrood is alleen oergezond als het van volkorenspeltmeel is gemaakt.
Sommige trends zijn wel bewezen gezond, zoals havermout, veel groente, geen suiker en weinig of geen vlees. Als je gevarieerd eet krijg je al gauw de dagelijks benodigde voedingsstoffen binnen.
Moeke beweert het al langer: Goed eten is helemaal niet ingewikkeld, het is een kwestie van gezond verstand!
Klik hier voor het volledige artikel.