In de VK-rubriek 180°vertelt voedingsdeskundige Renske Hagen hoe zij van mening veranderde over voedingstrends waarvan zijn oorspronkelijk dacht dat zij voortkomen uit nieuwe inzichten over wat gezond is. Maar tijdens haar studie voeding en diëtiek aan de Hogeschool Amsterdam ontdekte zij dat allerlei trendy superfoods als gepofte quinoa, chiazaadjes, goji-bessen, cranberries en lijnzaad bij een gevarieerd eetpatroon helemaal geen toegevoegde waarde hebben. Sommige zijn zelfs slechter, de smoothies, sapjes en nieuwe koffie zitten bomvol suiker. En speltbrood is alleen oergezond als het van volkorenspeltmeel is gemaakt.   

Sommige trends zijn wel bewezen gezond, zoals havermout, veel groente, geen suiker en weinig of geen vlees. Als je gevarieerd eet krijg je al gauw de dagelijks benodigde voedingsstoffen binnen. 

Moeke beweert het al langer: Goed eten is helemaal niet ingewikkeld, het is een kwestie van gezond verstand!

Klik hier voor het volledige artikel.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!