In de Volkskrant leest Moeke dat de Europese Rekenkamer de landen van de Europese Unie aanspoort om de consumptie van vlees en zuivel te ontmoedigen. 

Ondanks een investering van ruim honderd miljard euro in klimaatmaatregelen voor de landbouw, de helft van de totale EU-uitgaven aan klimaatbeleid, nam de broeikasgasuitstoot door Europese boeren sinds 2010 nauwelijks af. Nog gekker: met EU-geld wordt de consumptie van vlees en zuivel gepromoot. 

Het terugdringen van dierlijke consumptie is een sleutel in een effectief Europees klimaatbeleid. In Vermindering van het aantal dieren heeft namelijk geen effect als de consumptie gelijk blijft en vlees van elders wordt ingevoerd.

Aan Moeke zal het niet liggen. Meer dan 5.000 kinderen op de opvang eten nu al 2 tot 3 keer per week vegetarisch. Jong geleerd is oud gedaan, dus zeker weten zullen ze later ook regelmatig voor vegetarisch kiezen. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!