In de Volkskrant leest Moeke dat de Europese Rekenkamer de landen van de Europese Unie aanspoort om de consumptie van vlees en zuivel te ontmoedigen. 

Ondanks een investering van ruim honderd miljard euro in klimaatmaatregelen voor de landbouw, de helft van de totale EU-uitgaven aan klimaatbeleid, nam de broeikasgasuitstoot door Europese boeren sinds 2010 nauwelijks af. Nog gekker: met EU-geld wordt de consumptie van vlees en zuivel gepromoot. 

Het terugdringen van dierlijke consumptie is een sleutel in een effectief Europees klimaatbeleid. In Vermindering van het aantal dieren heeft namelijk geen effect als de consumptie gelijk blijft en vlees van elders wordt ingevoerd.

Aan Moeke zal het niet liggen. Meer dan 5.000 kinderen op de opvang eten nu al 2 tot 3 keer per week vegetarisch. Jong geleerd is oud gedaan, dus zeker weten zullen ze later ook regelmatig voor vegetarisch kiezen. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!