Het aantal kinderdagverblijven dat een warme lunch verkiest boven een belegde boterham groeit nog steeds. Daar zijn we trots op bij Moeke. Maar waarom is het eigenlijk zo’n goed idee om kinderen warm te laten eten op de opvang? 

  1. Een warme maaltijd biedt meer variatie en gezonde ingrediënten dan een belegde boterham. Hierdoor krijgt je kind meer essentiële voedingsstoffen binnen.
  2. Minder strijd aan tafel. Overdag hebben kinderen meer interesse en trek in eten. Daarom eten ze overdag beter dan wanneer ze ‘s avonds vermoeid zijn. Zeggen ze ’s avonds moe en hangerig nee tegen een gezonde maaltijd, dan is het een geruststellend idee, dat ze die overdag al op hebben.
  3. Vaak horen wij van ouders dat hun kind thuis niet zo goed eet maar op de opvang juist wel. Dat is fijn en logisch tegelijk: zien eten, doet eten. Het helpt een kind als zijn/haar leeftijdgenootjes zonder problemen hun eten opeten. Ook de rust en regelmaat van het moment draagt bij aan het succes.
  4. Betere verzadiging. Over het algemeen verzadigt een warme maaltijd beter dan een boterham, waardoor ze langer energie hebben en tussendoor minder hoeven te snacken.
  5. Veel broodbeleg bevat suiker en weinig voedingsstoffen. Wanneer je vaker de boterham vervangt door een warme maaltijd gaat de suikerinname omlaag en die van vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde vetten omhoog.

Is twee keer warm per dag niet te veel?
Nee hoor, warm of koud maakt niet uit, het gaat om de samenstelling. Als de maaltijd voldoende groenten, eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten bevat, komt het de gezondheid van kinderen alleen maar ten goede. En voor een teveel aan calorieën hoef je ook niet bang te zijn: Moekes maaltijden zijn gezond en speciaal ontwikkeld voor kinderen. Bovendien worden de porties afgestemd op de leeftijd van het kind.

Eens proberen?
Heb je interesse in een warme maaltijd op jouw kinderdagverblijf? Bestel hier gratis en vrijblijvend onze Proefbox!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!