De Volkskrant interviewt Tina Venema die aan de Universiteit Utrecht promoveert op “nudging”, het “duwtje” in de gewenste richting. Vooral de overheid probeert ons aan te sporen tot wenselijk gedrag in het belang van de beslisser zelf. Reclame doet dat ook maar dat is in het belang van de afzender van de boodschap.

Gevraagd naar welk gedrag zij zelf zou willen nudgen zou zij vegetarisch eten normaler willen maken bijvoorbeeld doordat tijdens een vergadering of congres de vegetarische lunch standaard is.  

Volgens Moeke wordt nudging veel minder noodzakelijk als kinderen al in hun vroege jeugd gezond leren eten.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!