Veel chronische ziekten hangen samen met overgewicht, en kunnen voorkomen worden door al van jongs af aan op een gezonde manier te leven. En dat niet alleen: de klachten kunnen ook sterk verbeteren wanneer patiënten die deze ziektes al hébben er een betere leefstijl op gaan nahouden. Een groep van twintig Nederlandse artsen en onderzoekers beschreef dat in de bundel Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde. Men wil politici, beleidsmakers en zorgbestuurders ervan doordringen dat ‘leefstijlgeneeskunde’, een prominentere plek moet krijgen in onderzoek en beleid.

Het NRC schreef op 3 januari jl een boeiend artikel over de vele problemen rond de welvaartsziekten die het gevolg zijn van onze leefstijl.

Leren is veel makkelijker dan afleren, dus wat Moeke betreft beginnen we inderdaad bij het begin: leer kinderen van jongs af aan op een gezonde manier te leven. Een generatie verder zou dat leefstijlgeneeskunde al overbodig kunnen hebben gemaakt.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!