Het RIVM concludeert in een onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS dat een gezonde schoollunch in combinatie met meer bewegen een gunstig effect heeft op het (over)gewicht van kinderen.  Uit onderzoek blijkt dat hier draagvlak voor is onder ouders, kinderen en scholen. Ook is het haalbaar, mits al deze partijen worden betrokken bij de organisatie. 

Het RIVM heeft het onderzoek gericht op een zelf te smeren broodlunch. Dat vindt Moeke een gemiste kans. Een warme lunch is ook prima mogelijk zoals blijkt in alle landen om ons heen. Een warme lunch biedt bovendien veel meer educatieve mogelijkheden. Dat is heel belangrijk, want met gezonder eten en meer bewegen komen we er niet. Waarom leren we kinderen wel hoe ze moeten worteltrekken maar niet hoe ze gezond kunnen eten? Moeke weet het zeker: alle maatregelen zullen alleen toekomstbestendig blijken als kinderen ook leren over gezonde voeding. Daar moet serieus en consequent tijd en aandacht voor komen. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Watermeloenijsjes!

Watermeloen op een warme zomerdag, heerlijk! Maar ook best wel heel groot! Maak je er ook ijsjes van dan zijn ze nooit tè groot en

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!