Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame voedselkeuzes. Met het programma Smaaklessen bereikt het VEP inmiddels 80 procent van de basisscholen, zo leest Moeke in Groentenieuws

Eten, proeven, voelen, ruiken en kijken staan centraal binnen het programma. Kinderen leren waar hun eten vandaan komt en ze ervaren wat gezond en lekker eten is.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen na afloop van het lesprogramma Smaaklessen meer weten over gezond en duurzaam eten. Ze voelen zich aangemoedigd om onbekende producten te proeven en zijn meer van plan om gezonder te gaan eten.

Een gezonde schoollunch zou hier natuurlijk ook heel erg helpend zijn. De kindjes die Moeke eten zijn er in ieder geval al klaar voor.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!