DenkWerk is een onafhankelijke denktank die met krachtige ideeën wil bijdragen aan een welvarend, inclusief en vooruitstrevend Nederland. 

In het zojuist verschenen rapport “Voorbij netto-nul naar planeet-positief” worden drie voor Nederland (en de rest van de wereld?) noodzakelijke transities beschreven om ons terug te brengen binnen de grenzen van een leefbare aarde. Op nummer 1 staat een voedseltransitie (gevolgd door een energietransitie en een materiaaltransitie)

Denkwerk ziet drie wegen/hefbomen op weg naar die voedseltransitie:

  • Technische verandering
  • Gedragsverandering
  • Herstel/reparatie

In het rapport wordt geconstateerd dat we in Nederland nogal eenzijdig inzetten op technische verandering. Gedrag aanpassen is nou eenmaal veel lastiger. 

En vergt veel tijd, zou Moeke daaraan willen toevoegen. Dus kun je niet vroeg genoeg beginnen want jong geleerd is oude gedaan. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!