Aubergine lijkt bij veel mensen een ondergeschoven kindje in de keuken. Ze vinden de groente lastig te bereiden (het houdt een taaie structuur) en de smaak is ook niet alom geliefd, zeker bij kinderen. We geven je drie redenen om aubergines vaker op tafel te zetten, want deze groente is hartstikke gezond en heeft meer voordelen dan je misschien denkt. 

  1. Aubergine bevat vitamine C en zit bomvol antioxidanten. Dat betekent dat deze vrucht een gunstige werking heeft op ons immuunsysteem, wat zeker in het najaar heel welkom is. Antioxidanten beschermen onze weefsels en ons DNA tegen vrije radicalen (agressieve stoffen die op lange termijn hart- en vaatziekten, schade aan het zenuwstelsel en zelfs kanker kunnen veroorzaken). Daarnaast kunnen antioxidanten een gunstig effect hebben op ons geheugen en onze cognitieve functies. 
  2. Om onze botten en ons gebit sterk en gezond te houden, hebben we allang geen koemelk meer nodig. Althans, niet alleen maar. Aubergines bevatten namelijk calcium. Dit mineraal zorgt tevens voor een goede werking van zenuwen en spieren en het transport van andere mineralen in het lichaam. Naast calcium bevatten aubergines ook foliumzuur, magnesium en ijzer. Alle drie de mineralen hebben we nodig om goed te functioneren en ons energiek te voelen.
  3. Aubergines zijn rijk aan vezels, die hartstikke belangrijk zijn voor onze gezondheid. Zo helpen ze bij een goede darmgezondheid, geven ze een verzadigd gevoel en houden ze de bloedsuikerspiegel stabiel. Dat kan ervoor zorgen dat je kids geen suikerpiek krijgen waardoor ze na het eten even druk rondspringen met een enorme dip tot besluit. 

Ben je na het lezen van deze voordelen van plan om aubergine vaker op het menu te zetten, maar weet je niet goed hoe? In ons kookboek ‘Om op te eten’ delen we meerdere succesrecepten waar aubergine in verwerkt is. Voor alle leeftijdsfases; van groentehapjes tot volwaardige maaltijden waar het hele gezin van kan genieten. Wanneer je het boek via onze website bestelt, krijg je de hele maand oktober €5,- korting!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Watermeloenijsjes!

Watermeloen op een warme zomerdag, heerlijk! Maar ook best wel heel groot! Maak je er ook ijsjes van dan zijn ze nooit tè groot en

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!