Wie kent haar nou niet, la salade Niçoise, de zomersalade bij uitstek, genoemd naar de Zuid Franse stad Niçe.  Een heerlijke mix van mediterrane smaken waar je niet vroeg genoeg kennis mee kunt maken. Er bestaan heel veel verschillende versies van maar tonijn, sperziebonen, tomaten en olijfolie vind je er altijd wel in terug. Zo ook in Moekes Niçoise, samen met een aardappeltje en Beluga linzen en op smaak gebracht met peterselie, tijm, een lik mosterd, zeezout en onze eigen knoflookpuree. We maakten er een stamppotje van zodat ook de kleintjes er goed mee overweg kunnen. Er zijn natuurlijk ook vegetarische en lactose- en koemelkvrije varianten beschikbaar.

De zomer kan beginnen!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!