Bleekselderij kent heel veel zegeningen. Het is rijk aan bèta-caroteen dat wordt omgezet in vitamine A, dat zorgt voor een goede weerstand en is ook belangrijk voor de groei. Bleekselderij bevat ook veel kalium en calcium. Kalium houdt de bloeddruk op peil, laat de spieren werken en drijft vocht af. 

Je kunt het rauw eten. Dip het maar eens in hummus of een verse groentespread bijvoorbeeld. Maar ook gestoomd, gekookt of geroerbakt. Moeke kookt graag met bleekselderij. We verwerken het bijvoorbeeld in onze Mexicaanse bonenstoof en Pasta Bolognese.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!