Bleekselderij kent heel veel zegeningen. Het is rijk aan bèta-caroteen dat wordt omgezet in vitamine A, dat zorgt voor een goede weerstand en is ook belangrijk voor de groei. Bleekselderij bevat ook veel kalium en calcium. Kalium houdt de bloeddruk op peil, laat de spieren werken en drijft vocht af. 

Je kunt het rauw eten. Dip het maar eens in hummus of een verse groentespread bijvoorbeeld. Maar ook gestoomd, gekookt of geroerbakt. Moeke kookt graag met bleekselderij. We verwerken het bijvoorbeeld in onze Mexicaanse bonenstoof en Pasta Bolognese.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!